IndexIndex  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 
Pesterchum en Trollian

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Marieksel
Admin
Marieksel

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 04-09-13

BerichtOnderwerp: Pesterchum en Trollian   ma sep 29, 2014 4:26 pm

Wat zijn Pesterchum en Trollian?
Pesterchum en Trollian zijn de chatprogramma's die in Homestuck gebruikt worden. Pesterchum wordt door mensen gebruikt, Trollian door Trolls.

Bestaan deze twee programma's echt?
Ja, er is een "echte" Pesterchum gemaakt door een Homestuck fan. Dit programma kun je hier [click] downloaden. Op die pagina staat ook een hoop informatie over deze Pesterchum en hoe het werkt. Deze Pesterchum heeft verschillende themes (hoe het er uit ziet), waaronder een Trollian-theme, zo kun je toch Trollian gebruiken.

Is het verplicht om die downloadbare Pesterchum te gebruiken?
Nee, het is niet verplicht om Pesterchum te gebruiken. Als je een Pesterlog wil roleplayen, maar geen Pesterchum wil downloaden, kun je dat hier [click] doen.

Hoe gebeurt het Forum-Pesterlog roleplayen dan?
Dit gaat wat langzamer dan het roleplayen via Pesterchum, maar werkt hetzelfde. Je bespeelt gewoon een personage dat aan het chatten is met iemand anders' personage, maar je schrijft alleen wat jouw character typt.
Een voorbeeld van hoe een forum-roleplayed Pesterlog er uit zou kunnen zien:
 

Wat zijn Chumhandles en Trolltags?
Chumhandles en Trolltags zijn gebruikersnamen die op Pesterchum en Trollian gebruikt worden. Deze namen bestaan uit twee woorden en zien er ongeveer uit zoals dit ==> turntechGodhead. Zoals je ziet heeft deze Chumhandle twee woorden in zich ("Turntech" en "Godhead") en is de eerste letter van het tweede woord een hoofdletter. Tijdens een chatgesprek wordt deze naam afgekort tot twee letters, de eerste letter van beide woorden. Dus in het geval van turntechGodhead wordt zijn Chumhandle afgekort tot TG.
Aan het begin van een chatsessie tussen twee karakters komt altijd dit bericht de staan: -- turntechGodhead [TG] began pestering ectoBiologist [EB]  -- (Bij Pesterchum) of -- gallowsCalibrator [GC] began trolling arsenicCatnip [AC] -- (Bij Trollian)
Aan het einde van elke chatsessie tussen twee karakters komt altijd dit bericht te staan: -- turntechGodhead [TG] ceased pestering ectoBiologist [EB] -- (Bij Pesterchum) of -- gallowsCalibrator [GC] gave up trolling arsenicCatnip [AC] -- (Bij Trollian)
Natuurlijk zijn de Chumhandles en Trolltags die in deze voorbeelden gebruikt worden maar voorbeelden (en canon Chumhandles/Trolltags) en moeten ze vervangen worden door de Chumhandle (of Trolltag) van jouw karakter en het karakter van de persoon met wie jij een chatgesprek roleplayt. (Dit hoef je trouwens alleen bij forum-Pesterlogs er bij te zetten, want bij Pesterchum-pesterlogs komt dit er al automatisch bij te staan)

Wat zijn typing quirks?
Een (typing) quirk is de manier hoe een personage typt. Bij mensen is dit meestal niks speciaals, zoals het weglaten van komma's en punten of het niet gebruiken van hoofdletters. Bij Trolls is het meestal wel wat meer dan dat, zij hebben namelijk verschillende quirks.
Voorbeelden van Quirks:
 
De voorbeelden zijn ongeveer canon quirks uit Homestuck, maar mogen wel gewoon gebruikt worden.

Was het dat?
Nee, maar wel bijna. Het laatste dat ik nog te vertellen heb is dat elk personage een andere kleur tekst heeft, bij Trolls is  meestal een tint van hun boedkleur, maar bij mensen maakt het niet heel veel uit (hoewel het in Homestuck de kleur van hun ogen is is dat hier op dit forum niet verplicht).

Was dat het nu dan wel?
Ja, ik denk het wel :)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://sburb.actieforum.com
 

Pesterchum en Trollian

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Sburb :: General :: About the Game :: Information-